onsdag 19 januari 2011

Shoppingfri månad

Jag funderar på att ha ett helt inköpsfritt februari och att inte handla en enda sak som inte är mat.

Av följande två anledningar:
1. Februari kommer vara min fattigaste månad sen jag var 17år, ensamstående mamma och gick på socialbidrag.
2. Jag tror att även om jag tycker att jag inte köper någonting onödigt så har jag en känsla av att det rinner iväg pengar på skit utan att man märker det. En hundleksak här, ett nagellack där...

Så en hel månad utan ett enda onödigt inköp. Ingen fika på stan, ingen lunch ute, inga hundsaker, inga barnkläder, inga strumpor,basplagg eller "bara det här linnet,jag behöver verkligen ett sånt". INGENTING helt enkelt som inte går att tillaga och äta. Man kan ju tycka att man behöver alla möjliga saker men om man ska vara helt ärlig så har man ju så man klarar sig av det mesta och det andra kan man antagligen vara utan.

Jag hoppas verkligen VERKLIGEN på att kunna få med min bättre hälft på det här och allra helst få honom att bara äta matlåda en månad och se hur mycket pengar han sparar på det.

Så om du läser det Jeppe här så vet du att jag kommer böna,be,tjata,gnälla och yla om det här tills du förhoppningsvis går med på upplägget!

Någon annan som vill anta utmaningen?

3 kommentarer:

  1. Mmmm skulle behöva...ska prata med min INRE hälft och fråga om vi kan komma överens...

    SvaraRadera
  2. Om godis räknas så är jag på..

    SvaraRadera
  3. @ Syster: Jag tycker du ska trycka upp ditt inre jag mot en vägg och säga till på skarpen! Du kommer känna dig ren och på nytt född när februari är över!

    @ Erica: Godis räknas som mat!

    SvaraRadera