lördag 8 januari 2011

Så var det ju det här med högrevet

Högrev i bit är ett av mina absoluta favorit kött att fynda,den här gången kostade det 45kr/kg vilket inte är superbilligt men helt ok med tanke på hur mycket mat man får ut på ett kg. Högrev är så otroligt användbart, tacksamt att laga och framför allt gott! Det jag oftast ger mig på att laga när jag hittar billigt högrev är köttgryta men på senare har jag försökt bredda mig lite och det här köttet blir gulash och pepparrotskött.

Av ren lördagslathet(och gulash-koma) så orkar jag endast länka till gulash receptet jag använde men en annan dag ska jag ta mig samman lite och peta ner en "vinst varje gång" grund för köttgryta som jag tycker man kan slänga ihop en middag på med det man råkar ha hemma just för dagen.

http://receptfavoriter.se/recept/ungersk-koettgryta-gulasch-med-hoegrev-eller-fransyska.html

Gulashen blev jättegod trots att jag saknade lagerblad och kummin och tog tomatpuré med chili(3 tuber för 10kr=fynd!) i stället för vanlig och tre paprikor i stället för två men så blir det alltid lite på en höft också när jag håller på i köket(det var det där med sellerin...).  Fick en känsla av att gulash skulle kunna vara en riktig sån där skåptömmar rätt där man kan kasta i lite alla möjliga saker man har liggandes hemma. Om någon har gulash erfarenhet så maila eller kommentera för jag grottar gärna ner mig i roliga varianter och tips!

Jag bifogar en absolut motbjudande bild på slutresultatet och konstaterar att jag borde investera i en bättre mobil.
Samtidigt utlovar jag storstilat mer smakfulla uppläggningar, fullständiga recept och kanske på sikt kostnadsuträkningar per portion i riktig hemkunskaps anda!

Konstaterar även att klockan på bloggen verkar vara helt off! Jag är inte galen och har ätit middag kl 10 utan den riktiga tiden är 19.55.
Antagligen är det jag som är för gammal för att förstå mig på någon inställning men det tar sig väl med tiden.
Nu är det dags för soffan. Tack och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar