Uppenbarligen blev rean lite mer än folk kunde hantera och därav rådde det total upploppsstämning. Jag lyckades iallafall handla det jag behövde till butiken och klara mig ut med livet i behåll,nästan iallafall. Gjorde ett snabbt rutin besök på deras montera och dinera avdelning på vägen ut och slog till på den här lilla godingen:
Flingsalt med bitar av torkad Karl-johan svamp,19kr på extrapris.
Jag inbillar mig att den kommer förgylla många maträtter. Min vanliga favorit i genren "salt med bitar av saker i" är annars salt med torkade oliver vilket är helt fantastiskt! Ska bli spännande att pröva den här nu och se vad den har att komma med,den kanske till och med gör anspråk på favorit platsen?
En annan sak som man kan fynda på Ikeas matavdelning är deras korv+bröd erbjudande som jag tycker är riktigt bra(typ 14korvar+14bröd för 35 el 40kr om jag inte minns fel) samt choklad. Den här gången blev det två billighets kakor som jag har planerat att baka med,5kr/100g.
Om man har tagit på sig spenderbyxorna innan besöket eller känner sig lite vild i största allmänhet så kan man ju slå till på deras mörka,smaksatta finchoklad för 12kr/100g. Den med apelsin smak lämpar sig ypperligt till att baka amerikanska chocolate chip cookies. Minten blev inte bra,jag har nästan lust att säga att det blev äckligt men så blir det ju ibland när man prövar sig fram.
Bra recept på amerikanska kakor:
200g choklad räcker gott och väl till det receptet. Det kan vara en bra idé att göra halv sats också om man inte ska ha besök då det blir enormt många med hel sats!
Ett annat icke mat relaterat fynd jag gjort på senaste är den här fantastiskt fina oljelampan från In&finn för 49kr. När samhället återgått till 1800tals standard så är jag förberedd och kan sitta där med min lampa och mysa! Jag kan knappt vänta! Nästan så att jag fundera på att köpa en till,bara för säkerhets skull liksom...
Har alltid tyckt att sånt där saltmedbitaravsaker ser så gott ut men har ingen aning vad man ska använda det till så har aldrig köpt det, så vad använder du det till??
SvaraRaderaMmm salt med bitar av oliv t.ex är fantastiskt gott att använda i stället för vanlig salt i köttfärssås eller carbonara. Det kan ju vara så att jag bara inbillar mig men jag tycker det blir en väldigt god smak på såsen om jag använder fin-saltet. KarlJohan saltet vet jag inte hur det är men jag ska pröva så fort tillfälle ges! Enligt burken ska det passa till pasta, vilt, rostade rotfrukter, kyckling eller gös. Så fort jag ryckt upp en gös så ska jag pröva och lämna rapport =)
SvaraRadera