onsdag 26 januari 2011

Undanflykter och lyxmat på karré

Ledig dag i dag och den skulle spenderas i bokföringens tecken...men det blev inte riktigt så. Tror jag utförde max 30min effektiv bokföring på hela dagen,resten av tiden har gått åt till idiotiska undanflyktsprojekt som byte av gardiner i hela lägenheten, skapande av små blomsterarrangemang, sitta på en sten i vintersolen o.s.v.

T.ex la jag säkert 20 minuter på att snitta ner Sveas vissna rosor och ställa dem på min fina byrå som jag fyndat för 450kr( ink spegel!!) Helt meningslöst egentligen men jag har helt tappat det här med duttande så jag berättigar projektet med att det är ett tecken på välmående!



Till middag lagade jag plommonspäckad fläskkarré av den billiga fläskkarrén jag köpte förra veckan. Svinigt gott blev det och så här gjorde jag:

1kg fläskkaré
1/2dl mango chutney
1 msk soya
Svartpeppar

Till såsen: sky från köttet, 1/2 dl grädde+1,5 msk vetemjöl

 Tillbehör: ris el. potatis, svartvinbärsgelé, salt gurka.

Först blandar jag chutneyn och soyan.



Sen penslar undersidan på köttet innan jag lägger det i en ugnsform med den openslade sidan uppåt.



Jag skär upp snitt i köttet där jag trycker ner torkade plommon.



Efter det så penslar jag köttet med resten av chutney/soya blandningen så att hela köttet är täckt.



 Sen åker köttet in i ugnen ca 1 timme på 175grader. När det är ungefär 20 min kvar för köttet i ugnen så slår jag på ca 2dl vatten i formen.

När köttet har 70-80grader i innertemperatur så är det färdigt.



 Skyn silar jag av i en kastrull och sen reder jag den med grädden(som jag rört ut mjölet i) och låter den puttra ihop lite.


Jag e så dålig på att fotografera mat. Jag får lägga till det på min "to do list" att komma fram till hur man gör.

2 kommentarer:

  1. Åh det lät jättegott,tack!Kramar Veronica

    SvaraRadera
  2. Det var dock inte det här receptet jag lagade igår,utan den otroligtgodahemmagjordaSCHNITZELN på benfri fläskkarré,som ledde till att jagskaaldrigmerköpa färdig och fryst schnitzel =D Gjorde lyxvarianten med dubbla ostskivor och kokt skinka emellan,den serverades med kokt potatis och bea-väldigt populär hemma!
    Kram

    SvaraRadera