Den andra påsen marinerade jag i följande saffran och citron marinad:
http://www.matklubben.se/recept/persisk_saffranskyckling_60497.html
Marinaden är gjord på
1 pkt saffran (½ g)
1 dl hett vatten
1 tsk grillkrydda
1 tsk salt
Pressad saft av 1 citron
3 msk smör och rapsolja
som man blandar(saffran och vatten blandas först,sen i med resten) ihop och lägger den tinade kycklingen i.
Sen träddes kycklingen på spett och jag la dem tvärs övers en långpanna och lät dem stå högst upp i ugnen 15 min på 225grader.
Teriyake kycklingen blev grymt god!!! Skulle kunna äta två kilo av den. Ringlade lite teriyake sås över kycklingbitarna innan serveringen,very najs.
Saffrans kycklingen hade en god smak men var lite...platt? Saffranssmaken var tydligast, citronen gjorde inte mycket väsen av sig. Jag saknade någonting,lite sting typ. Lite sambal i marinaden kanske hade gjort susen. Någon som har prövat?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar